EMILYSLIV

VÄRLDENS GODASTE KAVRING

Idag har vi bakat julbröd här hemma, kavring närmare bestämt. Denna är sååå enkel att göra, går snabbt att slänga ihop och behöver inte jäsa. Det här brödet har jag bakat till julafton i flera år och det är en tradition som håller i sig för det är sååå gott, speciellt med lite skinka och senap på! 🙂
Du behöver för (2 limpor):

6 dl filmjölk
4 dl mörk sirap
2,5 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
1 tsk salt

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar och strö i vetemjöl så det täcker alla kanter. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i sirap och filmjölken. Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 60 min.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats